Datum / čas
Date(s) - 24. 9. 2024
13.00 - 14.30
Místo konání
Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Kategorie
- ETUR
- Konec chudoby | Cíl 1
- Konec hladu | Cíl 2
- Kvalitní vzdělání | Cíl 4
- Partnerství ke splnění cílů | Cíl 17
- Zdraví a kvalitní život | Cíl 3
Webové stránky pořadatele https://www.zlepsisitechniku.vsb.cz/program/1266
Třetina veškerého jídla na světě se vyhazuje, přičemž u průměrného občana České republiky to činí až 33 kg ročně. Přednáška se zaměří na aktuální data o plýtvání potravinami a poskytne praktické nástroje a znalosti, jak toto plýtvání snížit. Účastníci se naučí plánovat nákupy, správně skladovat potraviny a kreativně využívat jejich přebytky. Praktická část nabídne konkrétní dovednosti pro zpracování přebytků z lednice a nadúrody. Přednáška přináší tipy, jak připravovat jídla beze zbytku, a ukazuje, jak zachraňovat jídlo s nadhledem a kreativitou. Na závěr se účastníci mohou těšit na ukázky konkrétních receptů a technik pro domácí využití.
Přednášející: Veronika Mejkalová – Zachraň jídlo, z.s.