Datum / čas
Date(s) - 22. 9. 2025
18.00 - 22.00
Místo konání
Studentský klub U7
Kategorie
- Důstojná práce a ekonomický růst | Cíl 8
- ETUR
- Klimatická opatření | Cíl 13
- Konec hladu | Cíl 2
- Méně nerovnosti | Cíl 10
- Odpovědná výroba a spotřeba | Cíl 12
- Udržitelná města a obce | Cíl 11
- Zdraví a kvalitní život | Cíl 3
Webové stránky pořadatele https://www.utb.cz/etur/
V dnešní době je přístupnost k potravinám samozřejmostí. Na nákupu místo dostupnosti řešíme, zda je potravina bio/eko/gmo. Zkratky vyvolávající naději ale i strach. Jak jsme se do momentálního stavu přebytku vůbec dostali? Jaká byla cesta technologického pokroku, která nás osvobodila od závislosti na počasí a umožnila populační boom? V odlehčené přednášce mimo stěnu školy se na problém podíváme zblízka. Máme pocit, že žijeme ve virtuální realitě, ale to vše stále stojí na tom, co získáme ze Země a z půdy. Přijď si dát pivko a dozvědět se, komu máme před každým jídlem (a pivem) opravdu děkovat.
Prednášajúci: prof. Mgr. Marek Koutný, Ph.D.